Saluda regidora Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche Chinillach

Les nostres Falles són part indiscutible de la idiosincràsia valenciana i per descomptat paternera. Precursores de la nostra cultura; els vestits regionals, l’exaltació de la nostra llengua a través de l’ humor i, l’art que es desprèn, en els monuments, la música, el so i la llum, són tan sols una mostra d’aquesta festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Com a regidora de Tradicions, Cultura i Foc, vull aprofitar l’oportunitat que en brinda aquest llibret, per a reconèixer el gran treball que realitzeu cadascuna de les persones que participeu de les Falles paterneres, per aconseguir que la cultura es mantinga vinculada a aquesta tradició tan nostra, creant història en cada exercici i fent única la nostra festa.

L’esforç d’aquesta gran família fallera, representada per la Junta Local, és la que any rere any fa que les Falles continuen creixent i contagiant d’entusiasme a tots els veïns i veïnes de Paterna. Tot açò, capitanejat per una gran persona, el seu president, Goyo. I es que no hi ha millor forma de treballar per les Falles i per Paterna, que estimant i sentint la festa com part indiscutible de la teua vida.

No puc acomiadar-me sense abans nomenar a les dos joies representants de tots els fallers i les falleres en aquest 2018, la nostra Fallera Major, Mònica i la nostra Fallera Major Infantil, Paula. Juntes, i junt a les seues Corts d’Honor, són peça clau per al desenvolupament d’aquesta festa, representant durant tot l’any a la dona paternera i fallera. I la falla Plaça Porta del Sol de La Canyada se ha caracteritzat des de la seua creació per una extraordinaria aportación d’enginy i il.lusió, ‘germanor’ i festa discórreguen feliçment pels nostres carrers. 

Per això, vull animar, a tots els paterners i paterneres i també als forasters, a gaudir amb alegria estes pròximes dates i a sentir-nos valencians i paterners.

Facebooktwitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *